Olemme osa SVL Groupia. Lue lisää ›
Suomen Vesileikkaus Oy - Yritystie 1 - 42700 Keuruu - 0207 870 050 - sähköposti

Laserleikkaus

Monipuolisesta konevalikoimastamme löytyy laserleikkureita kaikkiin tarpeisiin. Perustyöhön käytetään useita tehokkaita 1500x3000 mm koneita, suurille kappaleille 2500x8000 mm työpöydällä olevaa leikkuria ja putkille on omat putkilaserit. Uusimme konekantaa jatkuvasti, käytössämme on uusimmat ja tehokkaimmat koneet ja ohjelmistot.

Uusi tekniikka on kehittänyt varsinkin ohutlevyjen tuotantotehokkuutta ja suursarjojen laserleikkaus on arkipäivää.

Eri materiaalit

Rakenneterästen laserleikkaus on konepajojen standardimenetelmä. Loistava leikkauspinnan laatu, puhtaat ja naarmuttomat kappaleet sekä jäysteettömyys tuovat asiakkaalle merkittäviä kustannussäästöjä kaikkien jälkityö- ja kokoonpanovaiheiden suhteen.

Paksuusalue 0,1-20mm. Alueella 15-25mm laserleikkauksen ja vesileikkauksen edut ja kustannukset tasapainotetaan asiakkaan vaatimusten ja toiveiden mukaan. Laserleikkaus on teräsmateriaaleilla lähes poikkeuksetta edullisempi menetelmä.

Ruostumattomien ja haponkestävien terästen leikkaus tehdään aina typpileikkauksena, jolloin kappaleen leikkausreuna on oksiditon, puhdas ja kirkas. Tehokkailla leikkureilla ohuiden ruostumattomien materiaalien leikkaus sujuu lähes yhtä nopeasti kuin rakenneterästen. Paksut ruostumattomat vaativat paljon lasertehoa. Hyvä laatuinen ja edullinen laserleikkaus onnistuu 15mm paksuuteen asti. Tapauskohtaisesti valitsemme tai keskustelemme asiakkaan kanssa vesileikkauksen käytöstä tätä suuremmilla materiaalivahvuuksilla. Laserleikkaus on myös ruostumattomilla ja haponkestävillä teräksillä lähes poikkeuksetta edullisin menetelmä.

Hardox ja muut erikoislujat teräkset ovat laserleikattavuudeltaan samanlaisia kuin rakenneteräkset. Leikattavuusominaisuudet riippuvat seoksesta, materiaalin kovuus tai lujuus ei vaikuta leikattavuuteen. Erikoistapauksissa lujien materiaalien sisäiset jännitykset vaativat leikkaus- ja kiinnitysjärjestelyiden hallintaa.

Alumiinit ovat hyvin laserleikattavia, jos ne ovat seostettuja laatuja. Esimerkiksi meriveden kestävät AlMg3- ja muut rakennealumiinit ovat hyviä laserleikattavia. Puhtaat 99,5% ja 99,9% alumiinit leikkaamme Prolaserin kuituleikkurilla.

Laserleikkaus tarjoaa mahdollisuuksia

Paras hyöty laserleikkauksesta saadaan oikealla suunnittelulla ja kokoonpanon huomioimisella jo suunnitteluvaiheessa. Tarkka laserleikkaus mahdollistaa oikein suunniteltuna kokoonpanotyön ja kokoonpanohitsaukset kokonaan ilman hitsausjigejä. Kaikissa jatkotyö- ja kokoonpanovaiheissa tarkka ja siisti laserleikkausjälki nopeuttaa ja helpottaa edullisen ja edustavan lopputuotteen valmistusta. Taivutettavien kappaleiden särmäystyö onnistuu tarkasti tarkkojen ja samalla tavalla käyttäytyvien aihioiden ansiosta.

vapaa ulkomuoto ja mitoitus

yhdistelemällä vähemmän osia ja työvaiheita

nopea, helppo, suora ja tarkka kokoonpano

tasalaatuiset osat

valmiit osat ilman viimeistelytyötä

tarkkuus hyödyksi esimerkiksi koneistuskiinnityksiä varten

suorat kappaleet, pienet lämpövaikutukset

© Suomen Vesileikkaus Oy 2016 Keuruu
Vesileikkaus • Laserleikkaus • Putkenleikkaus • Särmäys