Olemme osa SVL Groupia. Lue lisää ›
Suomen Vesileikkaus Oy - Yritystie 1 - 42700 Keuruu - 0207 870 050 - sähköposti

Vesileikkaus

Käytössämme on 3 eri kokoista vesileikkauskonetta, suurimman leikkausala on 4100mm x 9100mm, suurin leikattava paksuus 200mm.

Vesileikkauksessa käytetään kahta eri menetelmää materiaalin mukaan:

Puhdasvesileikkaus (pehmeät ei-metalliset materiaalit, ohut leikkausrailo), tai

Abrasiivileikkaus (kovat materiaalit, leveämpi leikkausrailo)

Pelkällä vedellä leikattaessa vesisuihkun paine ylittää materiaalin leikkauslujuuden ja abrasiivileikkauksessa vesisuihkun erittäin kova abrasiivihiekka kuluttaa materiaaliin leikkausrailon.

Tarkkuus – Mittatarkkuus on alueella ±0,3mm. Leikkausnopeutta laskemalla tarkkuus paranee. Leikkausreuna voi olla hieman vino suurilla leikkausnopeuksilla, vinous on nopeudesta riippuen 0,1-0,4mm.

Leikkauspinnan laatu – Pinnanlaatu (karheus) riippuu materiaalista ja käytetystä nopeudesta. Sileä pinta onnistuu sekä pehmeille että koville materiaaleille, nopeuden mukaan. Samassa kappaleessa voi olla erilaisia pinnanlaatuja hallitusti.

Muodon pysyvyys – Vesileikkaus ei aiheuta lämpömuodonmuutoksia.

Materiaalit – Vesileikkaus soveltuu lähes kaikkien materiaalien leikkaamiseen. Valitsemme aina sopivimman menetelmän materiaalin ja kappaleen mukaan, joko laserleikkaus tai vesileikkaus.

Vesileikkaus on taloudellinen ja varma menetelmä

Leikkausnopeus ja leikkauslaatu tarpeen mukaan – Vesileikkauksessa leikkausnopeus määrää suoraan leikkauspinnan laadun. Jos hinta on tärkein tekijä, voidaan leikkausnopeutta nostaa, jolloin leikkauspinta on karheampi. Samassa kappaleessa voi olla sekä taloudellista nopeaa leikkausta että hitaampaa tarkkuusleikkausta, asiakkaan toiveiden ja tarpeen mukaan.

Monimutkaisuus – Vesileikkaus sopii erinomaisesti myös äärimmäisen monimutkaisten muotojen, vaikkapa sisustustarkoituksiin käytettävien vapaiden muotojen toteutukseen.

Sarjakoot – Vesileikkaus sopii kaiken kokoisille sarjoille yksittäiskappaleista suursarjoihin. Myös toisistaan vain hieman poikkeavat kappaleet voidaan valmistaa lähes isomman sarjan yksikkökustannuksilla.

Leikkausdata – Otamme vastaan normaaleja CAD-kuvia (DWG, DXF, IGES jne).

Jälkityöstö – Sopivasti suunniteltu vesileikattu tuote pienentää jälkityöstön tai jälkikoneistuksen tarvetta enemmän kuin itse vesileikkaus maksaa.

Työvaiheet – Parhaimmillaan oikein suunniteltu vesileikkaus korvaa plasmaleikkauksen, sahaamisen, poraamisen, jyrsinnän ja hionnan.

Koneistettavat pinnat – Vesileikattu pinta pysyy aina kylmänä. Lämpövyöhykettä ei synny ja leikkauspinnan kemiallinen ja mikrorakenne pysyy perusaineen mukaisena. Lämpövyöhykettä ei tarvitse poistaa eikä sen takia tarvitse erillisiä työstövaroja, mikä vähentää merkittävästi varsinkin hankalasti koneistettavien kappaleiden koneistuskustannuksia, usein enemmän kuin itse vesileikkaus maksaa!

Paloherkät ja pölyävät materiaalit – Kylmä leikkausmenetelmä mahdollistaa muutoin ongelmallisten materiaalien työstön kannattavasti ilman terveys- tai ympäristöhaittoja.

Muovin ja lasikuidun vesileikkaus – Kaikki muovi-, kuitu- ja laminaattimateriaalit ovat vesileikattavia. Laminoitujen materiaalien leikkauksessa kerrosten mahdollinen irtoaminen läpäisyjen ja kapeiden kannasten kohdalla huomioidaan oikeilla parametri- ja leikkurivalinnoilla. Isommat sarjat voidaan leikata myös päällekkäisillä levyillä nipuissa.

Kiven vesileikkaus – Kivi ja keraamiset laattamateriaalit ovat hyvin leikattavia. Leikkausnopeus vaihtelee kivilaadun mukaan. Kiven muotoleikkaus on edullisinta vesileikkauksella.

Vesileikkaus puree myös metalliin

Paksut teräkset – Vesileikkaus on kannattava vaihtoehto paksuille teräksille kun tarvitaan täysin lämpöjännityksetön kappale tai vesileikkauksella voidaan korvata tai pienentää koneistustarvetta. Osien tarkkuus korvaa esimerkiksi plasmaleikatun osan ympärikoneistuksen tarpeen koneistuskiinnityksiä varten.

Ohuet teräkset – Alle 15mm teräksillä laserleikkaus on lähes aina edullisempi menetelmä. Ammattitaitoiset myyjämme ehdottavat vesileikkausta, jos kappaleen muoto tai pienet kannakset tai hyvin pienimuotoiset ja tarkat muodot vaativat vesileikkauksen käyttöä.

Hardox ja muut erikoislujat teräkset – Kovuus vaikuttaa jonkin verran leikkausnopeuteen. Edullisimmillaan kappaleissa, jotka tarvitsevat jälkikoneistuksen vaikkapa laakerisovituksia varten, jolloin pienet työstövarat riittävät. Osissa ei ole lainkaan pehmennyttä lämpövyöhykettä eikä sitä tarvitse poistaa hiomalla eikä koneistamalla.

Alumiinilevy – Alumiini sopii erinomaisesti vesileikattavaksi. Edullisin kappalehinta saadaan suurella leikkausnopeudella ja tarkat lähes koneistustarkkuuteen yltävät monimutkaiset muodot hitaammalla tarkkuusleikkauksella. Tarkkuus riittää hyvin esimerkiksi hammaspyörien ja hammastankojen valmistukseen!

Titaanin vesileikkaus – Leikkauspinta on puhdas. Jälkityöstö on helppoa ilman koneistusta ja hitsausta haittaavia oksideja. Täysin kylmän leikkausmenetelmän ansiosta lämpövyöhykettä ei ole eikä sitä tarvitse poistaa. Jälkikoneistus helpottuu, koska kappale on myös lämpömuodonmuutoksista ja lämpöjännityksistä vapaa ja koneistusvarat voidaan pitää pienenä.

Kuparin ja messingin vesileikkaus – Kupari- ja messinkimateriaalit ja -seokset sopivat pehmeinä metalleina hyvin vesileikattavaksi. Puhdas oksiditon pinta ja kylmänä pysyvät kappaleet ovat suoria, puhtaita ja mittatarkkoja.

© Suomen Vesileikkaus Oy 2016 Keuruu
Vesileikkaus • Laserleikkaus • Putkenleikkaus • Särmäys